VECKONOTISER 2010

vecka 52
2010

Inför 2011

Mer målinriktning och fokus! Arbeta med en sak i taget och göra färdigt. Se till så att bilder och böcker verkligen lämnar verkstan och kommer ut i världen.


(Bilden från China Daily, Dec 30, 2010)

Taoismens grundare Lao Zi sa: ” Folk misslyckas ofta när de står i begrepp att lyckas. Så förbered slutet med samma omsorg som början. Då blir det inget misslyckande. ”

läs mer…

Jag ska förlägga tråkigt ickekreativt arbete (ansökningar, bokföring, pappershantering) till fredagar. Fast egentligen är det väl där kreativiteten verkligen behövs … :-)

Projekt att slutföra:

  • Jord: Omarbeta boken (Jord och drömmar) och hitta ett förlag. Hitta någonstans att ställa ut alla mina 350 jordprover.
  • Göra klart Boken om Färg och hitta förlag.
  • Ställa ut Buatapeten och En halländsk kvinnas medellivslängd och andra bilder.

Så. På måndag börjar det.
En sak till: Inte facebooka på arbetstid!

vecka 51
2010

Lugn

Kulturfilten - Varbergs Varmaste Vandringspris gick till Biblioteket! För tapperhet i fält. Stort Grattis! Läs mer i Hallands Nyheter (notisen bland de fem mest lästa).

Nu lägrar sig midvinterfriden över Burero. Ett och annat arbetspass blir det när andan faller på. Kanske.

vecka 50
2010

Jord och filt

På tisdag delar vi ut Kulturfilten - Varbergs Varmaste Vandringspris till ... ja, kom och se själv! Klockan sju på Bibblan. Folket har stickat. Folket har röstat.

Jag har fått mer jord. Den här gången från specialagenten  Kerstin Lundberg Hahn. Hon har genomkorsat Guangdong och Guangxi provinserna i Kina per cykel och hemfört jordprov i duschmössor! En ny variant. Fick även ett prov från Thailand. Tack Kerstin för väl utfört uppdrag!

Kerstin bidrar också i Barnboksnätets adventskalender med ett julmysterium. Scrolla till Lucka 6. Mitt bidrag finns i Lucka 10, ett litet utdrag ur min och Maud Mangolds nya bok Kokongs långa resa.

Nu ska jag göra bilder. Pastell? Akvarell? Grönt och svart i alla fall. Och vitt...

vecka 49
2010

Vinternyllen och jord

Det nya vinterprojektet: porträtt/ansikten. Full frihet inom den enda gränsen: A6 format.  Ett eller flera varje dag, vilken teknik som helst, det kan ta 30 sekunder eller 2 timmar. Här är de första: (det uppe till höger är naturligtvis en kattrumpa ... ständigt denna Puma!)

Jag har fått nya jordprov ...

Det kom två jordprov från Durban i Sydafrika häromdan, fortfarande lätt fuktiga. Tack Marie!

Och nu kom det en påse från Christina Andersson-Wiking på Länsmuseet. Med svart mylla från Montreal i Canada. Härligt!

vecka 48
2010

Göteborg och Malmö

Onsdag i Göteborg: Besök på bop för en sista justering av färgerna i Kokongboken som nu ska till tryck. Lite mer kontrast, lite mer sting i färgen, svårt.

Forum för Poesi och Prosa på kvällen. Det ska handla om De sju dödssynderna. Och förhoppningsvis hinner jag med Världskulturmuseet också.

På torsdag blir det Skåne om väglaget tillåter. 

Mitt i alltihop ska höstprojektet avslutas. Och ett vinterprojekt påbörjas. Vad ska det bli? Nåt enkelt, snabbt, litet. Men varje dag. Tusch kanske. Eller mjuk blyerts. Vet inte än, följ den spännande fortsättningen, nästa vecka har vi svaret …

Adventsverkstan på fästningen blev så bra! Här är några bilder:

Min kära verkstadskollega Lisa med några utropstecken.

Kransbinderi i skymningsljuset från fönstret. Kattegatt där utanför.

vecka47
2010

Trädgårdstrappan

Nu har jag snart gått varvet runt med mitt lilla fotoprojekt Trädgårdstrappan. Grannen var semestervikarie så sviten är komplett.


Idag vecka 47…                                 … nyss vecka 27

Jag tror jag fikar inne idag…

Så är det dags för Adventverkstad på Varbergs fästning. Mycket förberedelse och släpande men alltid kul att jobba med Lisa Burénius.

Kom på söndag!

vecka46
2010

Vad man behöver kreativiteten till

Lidköping på onsdag, resten av veckan blir det arbete i ateljén. Med den isländska bildvärlden. Så här ser skissväggen ut efter förra veckans arbete:

Buatapeten växer och jag har just börjat på den femte och sista delen. Funderar på om jag ska ha ett sånt här sidoprojekt även i vinter. Eller inte. Det ska ju tas om hand också. Helst visas upp och inbringa pengar. För det är ju det här jag ska leva på. Kreativiteten behövs framför allt när det skapande arbetet är avslutat, när det är dags att besvara de obekväma frågorna: vem vill visa det, vem vill köpa? För vem gör jag det? Alla dessa broderier som ligger överallt, alla bilder som hopas. Dags att ta tag i problemet och söka utställning!

(Och ett litet vinterprojekt ska det nog bli...)

vecka45
2010

Mitt eget igen

Mör och matt efter höstlovsveckan blir det härligt med ensamheten i ateljén igen. En ny bildvärld ska byggas med islandsinspiration. Jag har längtat.

Här är ett bildsvep från förra veckans jobb, tre helt olika verkstäder under fyra dagar:

Måndag och tisdag i Lottastugan: Stick & Sy!


   

Onsdag på Naturum Getterön: Teckna med vingpenna.
Ny, rolig och platsspecifik verkstad!


 
 

Torsdag på Teater Halland: bokverkstad inom ramen för Hållplats 2010

vecka44
2010

StickOchVirkChock

Så var årets upplaga av Kultur Dag och Natt i Varberg över. Folket vällde in i Lottastugan som vanligt för att värma sig med lite stickning. Eller sy lite - broderi var nyheten i år. Och Kulturfilten växte och man fick rösta på vem som får Varbergs Varmaste Vandringspris. Vem ska det bli i år? Fortsättning följer ...   


Höstlovsverkstäder hela den kommande veckan. Tuffa, långa, roliga eftermiddagar. Och om planen håller så blir det en liten kultur-och rekreationsresa till Skåne framåt fredag.

vecka43
2010

Barnakuten i Halmstad

2001 gjorde jag en utsmyckning av Barnakuten i Halmstad. Nu har jag fått tillfälle att återse den. Och det var trevligt, dels gillar jag den själv men framför allt så är den uppskattad av patienter och personal, enligt syster Britt-Marie som jobbar där.


Jag tänkte mig hela korridoren som en undervattensgrotta med ristningar i väggarna. Till  ristningarna använde jag barnteckningar men också forntida hällristningar. Fler bilder kommer snart att finnas under konstfliken.
vecka42
2010

Varbergs Kulturbad

Så var det snart dags för Varbergs Kulturbad att gå av stapeln. Så nu måste detta förberedas:

14.00-21.00 WORKSHOP: Härvor Nystan Trådar och Ull
Äntligen! Ljuset i Höstmörkret. Kerstin spinner. Brodera ditt Bomärke. Sticka eller Virka Några Varv På Kulturfilten. För andra året i rad delar vi ut detta ärofyllda vandringspris. Vem får det i år? Du bestämmer! Missa inte årets StickochVirkChock! Tveka Inte - Endast En Kväll. Konstnärerna Sassa Buregren och Lisa Burenius leder.
Arr. Kultur och Fritid.
PLATS: Lottastugan

För övrigt pågår Buatapeten:

8-11 oktober
8-11 oktober

11-15 oktober
11-15 oktober

vecka41
2010

H som i Halland

Stort reportage om mig i Hallands Nyheters helgbilaga H som i Halland. Fina bilder och bra text, nåt att spara till tunga dagar. Tyvärr finns den inte på webben men jag ska scanna och lägga ut en dag när jag har mer tid.

Nu har jag haft tid (pdf-fil - 459 kB):

Denna veckan blir det bland annat göteborgsresa för förlagsangelägenheter och möte med Barnboksnätet. (Som har en fin blogg.)

vecka40
2010

Spinna ull

Centralasiatiska mattor inne och mossmattor ute i Måsarp.

Jag har varit hos Paradis Kerstin i Måsarp och spunnit ull. Jag tänkte på Gandhi som spann av två skäl, som meditation och som politisk markering (vi indier kan producera vår egen textil, behöver inte vara beroende av den engelska textilindustrin). Han ville att alla indiier skulle spinna 100 meter om dan. Jag nådde inte riktigt upp till mahatmans målsättning; det var inte särskilt meditativt - ulleländet gick ju av hela tiden - och inte blev det hundra meter heller. Men kanske fyra eller fem. Att använda till Buatapeten, så blir det lite ullbroderi i den i alla fall. Kerstin delade med sig av sin stora ullkunskap, visade tekniker och redskap och ullarbeten från sina resor i olika ullkulturer. Så även om jag inte kommer att karda och spinna så är det ju fint att veta lite mer om bakgrunden. Och det var härligt att handskas med den feta doftande ullen - en härlig dag. Åk till Måsarp och gå kurs, gör det!


Kerstin limmar en slända som jag tappat i golvet.


Nelson i Måsarp.

Nu ska jag bestämma vad jag ska jobba med i vinter. Försöka rensa bland alla spretigheter, skaffa sammanhängande arbetsro. Sitta vid. Men först ska jag titta på det lutande tornet i Pisa.

vecka39
2010

Bokmässan är över

På Nallescenen i fredags: Fyra illustratörer, två kontinenter. Vi visade bilder ur våra böcker och pratade om inspirationskällor och om olika sätt berätta i bild.


Christian Epanya, John Kilaka, Annika Rockström (moderator), Sara Gimbergsson och jag. (Foto: Den hemliga trädgården)

På Litteraturscenen på söndan var det samtal om bilderbokens möjligheter och omöjligheter med anledning av debatten om moralpanik i bokbranschen. 


Jag, Viveka Sjögren, Ulf Stark, Catarina Kruusval och Janina Orlov (moderator). (Foto: Kerstin Lundberg Hahn)


Några exempel på ambitiösa signeringar!

Afrikatemat var en höjdare, visuellt tydligt i mässvimlet och fantastiskt roligt att att få träffa nya kollegor och få inblick i annorlunda bokvärldar.  

Nu ska jag sortera i huvudet och på skrivbordet. Det är en rörig höst som vanligt och jag börjar längta efter lugnet i november. Men först ska jag lära mig spinna ... och så några dagar i Italien ... och mer brödjobb ...

vecka38
2010

Bokmässa

Dags för årets Bokmässa. Med Afrikatema. På fredag ska jag och Sara Gimbergsson visa bilder och samtala med Christian Epanya från Kamerun och John Kilaka från Tanzania om bildberättande. Fyra bilderboksskapare, två världsdelar. Det är på Nallescenen vid Barnens torg. Annika Rockström är moderator.

På söndag deltar jag i ett samtal tillsammans med Ulf Stark, Viveka Sjögren, Catarina Kruusval och Sara Lundberg om Bilderbokens möjligheter och omöjligheter apropå debatten om moralpanik i barnboksbranschen. Det är på Litteraturscenen och Janina Orlov är moderator.


En femtedel av hösten är avverkad, jag är inne på andra delen av min Buatapet. (Vet inte hur jag ska bära mig åt för att fotografera den, det här är det bästa av många försök …)

Och så några bilder från helgpromenaden till fyren. Styv kuling, underbart!

Jag har precis läst ut Carsten Jensens Vi, de drunknade. Havet fick en ny innebörd och i det här vädret är jag glad att få uppleva det från stranden! Ser fram emot att fortsätta med Sista resan.

vecka37
2010

Bok och broderi

Demokrativerkstäderna i Halmstad lyckligt avklarade. Förberedelserna i klasserna kan väl beskrivas som ett kreativt kaos som utmynnade i ett bra möte med de åtta kommunpolitikerna i panelen. Hallands-Posten skrev så här.

På tisdag blir det bokverkstäder på Varbergs Montessoriskola. Både prat och praktik. Roligt med ett skoljobb i Varberg!

Det är dags att söka stipendier denna veckan. Och lämna offerter på jobb. Och börja fundera på bokmässan och mina två framträdanden.

Och så är höstprojektet igång:


En del av höstprojektet upphängt i köket.


De första stygnen.

Medan jag tänker eller tittar på teve eller pratar broderar jag. Det är höstens journalbroderi som är påbörjat, inspirerat av Bayeuxtapeten som jag såg i somras - 70 meter broderad krönika från 1000-talet. Jag nöjer mig med 8 meter. Och så handlar det om mig i stället för om Vilhelm Erövraren. Jag har tre månader på mig, drottning Matilda höll på i tio år och hon hade ett helt gäng hovdamer till hjälp.

De här sidoprojekten jag har rullande, lite varje dag vid sidan om, är ett sätt att hålla skapandet vid liv när arbetstiden går åt till så mycket annat. Att låta händerna hålla igång processen, hitta uttryck under tiden. I väntan på en koncentrerad period av skapande arbete i ateljén.

vecka36
2010

Demokrati

Hemma igen från Island och plötsligt är det höst. Det hundradagars sommarprojektet om Jord är avslutat och nedpackat i väntan på ... ja, vi får se efter jul. Och höstens journalbroderi har påbörjats.

Denna veckan ska jag vara i Oskarsström och Halmstad och arbeta med demokrati inför valet. Jag ska hjälpa elever i årskurs 9 att hitta och formulera frågor som är viktiga för dem. Och på fredag blir det hearing med en politikerpanel på biblioteket i Halmstad. En chans för eleverna att göra sina röster hörda och för politikerna att få veta vad som är viktigt för ungdomar.

Men först några fler Islandsbilder:


Vi hyrde bil och for till ...


... Gullfoss.


Badade i Blue Lagoon

Och så träffade vi barnbokskollegor i Författarförbundets vackra hus i Reykjavik, Gunnarshus.


Ragnheidur Gestsdóttir, Olga Gudraún Annasdóttir, Àslaug Jónsdóttir, Gudrun Helgadóttir, Gudrun Hannesdóttir, Kristin Steinsdóttir. Och min reskamrat Maud Mangold.

vecka35
2010

10 dagar på Island

(Klicka på bilderna för att förstora dem)

Underjorden är ständigt närvarande. Det luktar svavel, det puttrar och pyser. Lavan är svart och ångan är vit. Sikten knivskarp tills man sveps in i ångmoln.

Hetvattenkälla
Hetvattenkälla

Den tusenåriga demokratin på Tingvalla, här samlades de i juni varje år. På förkastningssprickan mellan kontinentalplattorna, den västra och den östra

Tingvalla
Tingvalla

Och inne i Reykjavik - i Vita huset - träffades Reagan och Gorbatjev 1986, det mötet blev början till slutet på kalla kriget. Så jag känner mig inspirerad att ha demokrativerkstäder nästa vecka i Halmstad.

Men Alltinget ville de inte visa mig. Det får man inte se förrän terminen börjar nästa vecka. Snopet, jag som samlar på parlament. Men huset var fint på utsidan.

Fast rådhuset var ändå ett strå vassare! Och där fick man komma in.

Rådhuset i Reykjavik
Rådhuset i Reykjavik

vecka34
2010

Island

Beställde lite höstböcker. Funderar på varför män ofta skriver så tjocka böcker. Packar ner Carsten Jensen som reselektyr, då behöver jag bara en bok.

Höstens läsning
Höstens läsning

Och packa material. Vad vill man måla med på Island? Vattenfärg låter givet, men krita kanske är roligare? Vad kommer jag att vilja använda, vad kommer jag att sakna om jag inte tar med. Kan inte välja mellan krita och akvarell, så det blir både och men i små format. Fegt förstås men så får det bli. Och det sista på sommarens jordprojekt måste med, dag 89-98. Och så lite mjuk blyerts och sudd, och bläckpatroner och extrastift och pennvässare och block... så får vi se vad det blir.


Lite av varje

vecka33
2010

Fulltankad

Huvudet fullt efter de senaste utflykterna. Marianne Lindberg de GeerDunkers, Sen Wanås fantastiska skulpturskog. Stickinstallation i Skogskatedralen på Stensjöäng. Och slutligen Bilkyrkogården i Kyrkö Mosse utanför Ryd. 

Kyrkö mosse i varmt regn
Kyrkö Mosse i varmt regn.

Hemma igen är det slutspurt på sommarprojektet och planering och förberedelse för det långa höstbroderiet. 8 meter tror jag det ska bli. Och så ska jag rita lite hundar.

vecka31
2010

Liten skånetripp

Leonard Cohen på Malmö Arena i går kväll: Wow! Gå och lyssna och se! Han kommer förbi både Stockholm och Göteborg.

Arbetspass hos min webdesigner i Lund. Vi funderar på att lägga in nån sorts bloggfunktion här på sidan. Vi får se hur det utvecklas ...

Hårt arbete i designkontoret
Hårt arbete i designkontoret i Lund – lite uppdateringar av sajten

Sen blir det en tur till Småland och Skogskatedralen på Stensjöäng. Lite sånt. Mest ledig. Denna veckan och kanske nästa.

vecka30
2010

Filar på projektidéer...

Flugorna surrar och solen gör det svårt att se bildskärmen. Jag öppnar fönstret och drar ner rullgardinen.

Filar på projektidéer tillsammans med Lisa Burénius, det ska presenteras på torsdag. Hoppas hinna med lite på Färgboken också i veckan.

vecka29
2010

Jordprojektet

Lite sommarsegt på arbetsfronten, för varmt och ljuvligt för att få riktig flyt. Jordprojektet är överallt just nu ... bland annat på hela vardagsrumsgolvet ... och så ska jag börja rita hundar i ett nytt samarbete som kan bli roligt. Och så Färgboken och ett fästningsprojekt ... Så det är inte bara lite arbetstid - det är väldigt spretigt också ...

vecka28
2010

...fortsätter med färgboken

Nu gäller det att samla ihop sig efter en härligt stökig och varm helg med mycket folk i huset. Helgen inleddes med kajakföreläsning av bror min på Frukostakademin och avslutades med commedia med 123 Schtunk.

På fredag är det halvtid i Sommarprojektet och så fortsätter jag med Färgboken, som känns roligt efter förra veckans arbete.

vecka27
2010

Färgboken...

Det fantastiska vädret gör det svårt med koncentrationen. Havet ligger nära och solskenet ändå närmare. Men några timmar varje förmiddag ska avsättas till Färgboken.

vecka26
2010

Bretagne

Hemma igen från Bretagne. Bayeux-tapeten - vilken inspiration! Nu vill jag skaffa material och börja brodera serier. Nu genast! men det får bli ett höstprojekt. Kanske ...

Sommarprojektet Jord rullar på, mer än en fjärdedel gjort. Resans dagliga jordfunderingar 10 min ord, 10 min bild) lägger jag till de övriga.

u ska jag komma ikapp med mail och allt annat som fått vänta.

vecka24
2010

Stängt för semester!

Veckorna 24 och 25

vecka23
2010

Gästbloggare...

Den här veckan ska jag gästblogga på Barnboksnätet. Jag tänker resonera om ett och annat i min barnboksmakartillvaro. Om fristående bilder och bilder i böcker. Om att ha katter som arbetskamrater. Om hur jag fann Räkan, Sonja och Kokong. Och så lite om mitt sommarprojekt, hur och varför. Och kanske lite om läsning.

För övrigt rullar arbetsveckan på som vanligt.

vecka22
2010

Sommarprojekt, jord

Sommarprojektet är igång. Det handlar om jord. Jord som ett fullständigt öppet och vitt begrepp.

På onsdag är det debatt på Länsmuseet i Halmstad om kulturutvecklingen med anledning av att länet blir region 2011. Det känns viktigt att delta. Och samtidigt kanske passa på att titta på Hallands Konstförenings nya galleri.

vecka21
2010

Bokjobb...

Helg i Malmö. Konsthallen: Pascale Marthine Tayou från Kamerun med utställningen Always All Ways. Omnes Viae Ducunt, skulpturer och installationer. Ville genast hem och brodera, blev så inspirerad! Och på Moderna Museet: Yael Bartana från Israel med och Europa kommer att häpna. Om det israeliska samhällets identitetsproblem. Starka filmer och snygg utställning.

Denna veckan ska det bli bokjobb. Och på fredag börjar sommarprojektet och nu har jag kommit fram till att det ska handla om jord. Jord som ett fullständigt öppet och vitt begrepp.

vecka20
2010

Sommarprojekt?

Tänker på mitt hundradagars sommarprojekt. Men innehållet inte riktigt färdigtänkt. Börja i fel ända? Att ha nåt att berätta? Men jag tror också att när man har språket flytande så kommer berättelsen.

Men först Norsesund. Och sen hänga utställning.

vecka19
2010

Mässor och stämma

Stocholm: Jag har sett ett spindelnät, svarta änkans, i 16 gångers förstoring på Bonniers Konsthall! Tomás Saraceno heter konstnären. Och på Stockholms Stadsteater såg jag Drottning Kristina, med grafisk scenografi och kostym och dånande musik. Sen besökte jag en liten bokmässa på Söder, Textmässan, med små oberoende förlag.

Och så var det Författarförbundets stämma, en heldag.

Denna veckan har jag ingenting planerat, så jag får se vad det blir. Lätt tillbakalutat i alla fall.

vecka18
2010

Administration...

Stipendieansökan gjord. Deklarationen klar. NU kan allvaret börja, äntligen. Jag ska jobba med min färgbok. På onsdag får jag besök av Karin Berglund som ska titta på mina jordprover inför en ny bok. Och på torsdag blir det vårfest i Stockholm med Barnboksnätet. Som har en ny blogg, läs den! Tänkte leta upp några utställningar också för lite inspiration när jag ändå är i storstan.

vecka17
2010

Wagner och sociala medier

Laddade med 6 timmar Wagner igår på GöteborgsOperan, så nu känner jag mig stark och laddad för årets deklaration. På onsdag utbildning i att lyfta fram sitt författarskap på nätet med föreläsare Joakim Jardenberg, expert på sociala medier. Och på torsdag en föreläsning på Teater Halland om pjäsanalys.

vecka16
2010

Sista veckan på teatern

Sista veckan på teatern. Sen är man sin egen arbetsgivare igen. Vad ska jag ta in pengar på nu då? Börjar jobba på en ny egen bok, så får vi se vad som dyker upp. Tillit, tillit ...

vecka15
2010

Original...

Äntligen lämnat originalen till Kokong. Skissväggen är tom i väntan på nya projekt som jag inte riktigt tänkt färdigt på än. Ska ta mig ett litet andrum och tänka. Men först tre verkstäder på teatern igen, näst sista veckan.

vecka14
2010

Påsklov

Ny liten vecka. Påsklov från teatern. Omslag till Kokong, det krånglar. Jaja, jag har veckan på mig.

Mitt årsprojekt som pågått hela året: fotografera trädgårdstrappan hela året. Snövintern är avklarad, nu kommer scillorna. (Jag tror att det är scillor, de där små blå...) Det ska bli ett bildspel.

vecka13
2010

Oops!

Glömde trycka på publicera så här är en rekonstruktion. Maud var här för att titta på originalen.

Två verkstäder på teatern, det är roligt och många spännande tankar från eleverna.

vecka12
2010

Planering

En ledig dag i Göteborg och sen ska jag fortsätta med verkstäder på teatern och göra klart originalen. Har börjat fundera på nästa egna bok. Och planerar årets sommarprojekt.

vecka11
2010

Akvarellmuseet och semiarium

Landa i verkligheten efter fyra fantastiska dagar på Akvarellmuseet på Tjörn och seminariet Bilderbokens nya vägar. Föreläsningar och workshops med bl a Dorte Karrebaek, Oskar K från Danmark och Gro Dahle från Norge. Många möten och samtal och idéer att smälta. Och havet, de soliga bryggorna, klipporna, himlen. Maten på Restaurang Vatten. En riktig boost.

Och nu är det måndag och tre workshops på teatern väntar och så lite jobb med originalen till Kokong.

vecka10
2010

Moderna i Malmö...

En solig söndag i Malmö: nyöppnade Moderna Museet. Fint med konst i de gamla vackra Roseumlokalerna igen. Och Hans-Peter Feldman på Malmö Konsthall. Intressant för mig som jobbar mycket med bildserier.

Denna veckan blir det två bildverkstäder på teatern och sen 4 dagar på Tjörn.

vecka09
2010

Bildverkstäder...

Nu börjar bildverkstäderna på teatern. Tisdag - torsdag.

Funderar på Vårsalongen i Halmstad. Ska jag eller ska jag inte lämna in? Argument för: ett bra skäl till att göra bilder som jag vill göra. Argument mot: splittring. Jag skulle ju bara syssla med ett projekt i taget, det har jag ju bestämt. Och nu är det teatern. Och boken. Och seminariet.

vecka08
2010

Kokongs långa resa

De flesta originalen klara till Kokongs långa resa. Och omslagsskissen godkänd. Lämnar det nu och fokuserar på att förbereda bildverkstäderna på Teater Halland nästa vecka. Det är svåra ämnen, det gäller att vara genomtänkt och beredd på allt.

vecka07
2010

Planering

Fortsätter med originalen till Kokongs långa resa, 7 av 20 klara.

Förberedelser för bildverkstäderna på Teater Halland som börjar vecka 9. Tänka ut hur vi gör och med vilket material/teknik.

vecka06
2010

Akvarelljobb

Nu ska originalen till Kokongs långa resa göras. Skisserna är klara och nu gäller det att få flyt i akvarellen. Det måste gå snabbt, annars blir det inte bra.

Om 7 av 20 original blir klara till torsdag blir det en Göteborgsutflykt för att träffa kollegor i Barnboksnätet.

vecka05
2010

Indesigntrubbel...

Indesigneländet krånglade halva förra veckan. Textramsverktyget vägrar fungera. Vad har jag råkat trycka på? Datorstrul tar tid och energi.

Ska jobba med nya boken som blivit antagen. Indesign får vila denna veckan...

vecka04
2010

Indesign

Indesignövning hela veckan. Det går inte fort. Men framåt...

vecka03
2010

Ny bilderbok

Ny bilderbok antagen, äntligen. Och den ska göras i Indesign. Så nu är det bara att ta tjuren vid hornen.

vecka02
2010

Vinterbroderier

Där gick några veckor. Jag har broderat till Vinter i P1. Tio små bilder som ska sättas ihop till en stor. Det var bara Lars Gustavsson och Bodil Jönsson som var bra.

vecka01
2010

Nyår...

Nytt år. Nytt decennium. Nyårslöfte: bara ett projekt per vecka. Pappersarbete på fredagar. Kolla mail en gång om dan. Sluta jobba klockan fem. Ingen övertid.

Denna veckan: bokbilder.

Vidare till 2009