Arkiverat 2009

vecka52
2009

Det blir väl inte så mycket gjort denna veckan. Men Vinter i P1 börjar på juldan och håller på i tio dagar. Dukarna är tillskurna och garner i vinterfärger är hopsamlade. Jag är redo med nålen ...

vecka51
2009

Tate Modern, British Library, men framför allt Portrait Gallery, det var härligt! Och energidebatt i underhuset med Edw. Miliband, energiminister. mycket tillbakalutat men livligt. Varför har vi inte ett sånt parlament?
Men det var förra veckan. En ny bokidé som känns helt självklar har poppat upp. Tänker på den medan jag skissar på annat.

vecka50
2009

Och nu London...


vecka49
2009

Nästan tom almanacka betyder bokarbete i lugn och ro.


vecka48
2009

Jag fortsätter att arbeta parallellt med två olika bokprojekt.
På fredag seminarium på Mjellby Konstmuseum med anledning av konstprojektet "Hur kan vi arbeta med konst för personer med kognitiva funktionsnedsättningar i Halmstads kommun." Jag har gjort en utsmyckning tillsammans med de boende på Åldersstigens gruppboende inom ramen för projektet.
Bild från utställningenOch så montera broderierna till Det lilla formatet, en samlingsutställning med Varbergs Konstnärsförening.

vecka47
2009

Börjat brodera igen. Tre broderier till Det lilla formatet, en samlingsutställning med Varbergs Konstnärsförening.
Och så två bokprojekt varav ett samarbete med Maud Mangold.

vecka46
2009

Utdelning av Kulturfilten på Biblioteket i Varberg idag, måndag. Folket har stickat. Folket har röstat. På torsdag Tynnered och resten av veckan tecknande i den grå november. Om nu förkylningen gör det möjligt...

vecka45
2009

Efter den här utåtriktade hösten går jag äntligen in i det stora kreativa lugnet...

vecka44
2009

Kultur Dag o Natt gick strålande. Kulturfilten växte och fick många röstande. Vilken kulturprofil blir den stolta vinnaren?
Denna veckan verkstäder som tar i princip all tid.

vecka43
2009

Så var utställningen slut och nedtagen på Hamnmagasinet. Lite tråkigt.
Nu är det bara Kulturdag & natt mest hela veckan.

vecka42
2009

Utställningen* slut på söndag. Innan dess - komma igång och rita. Det är så många måsten nu, smått som måste göras först. Och Kulturdag & natt som ska förberedas. Bara att hugga i.
* (5 september - 18 oktober: Hamnmagasinet i Varberg. Utställning om TID tillsammans med Helene Sandegård från Danmark. Läs reportage i Hallands Nyheter här. Och i Varbergsposten sid 16. Lyssna på ett radioreportage om TID )

vecka41
2009

6-åringar på TID-verkstäder i Konsthallen. Ljuvligt. Hur ser NU ut? Det är frågan som ska besvaras i bild. Och nu har jag svaren. En massa svar. Och fler blir det: Hela veckan, två grupper om dan.
Jag broderar igen. Franska stränder kanske...

vecka40
2009

Bilderboksbilder - fortsätta skissa. Starta ett nytt broderi - jag ska vakta utställningen på Hamnmagasinet torsdag - fredag, så det är ju 8 timmars arbetstid. Och så ska nästa veckas Tidverkstäder förberedas. Skaffa material och tänka ut vad man gör med F-2 barn i 90 minuter.

vecka39
2009

Hemma igen, utvilad. Söka stipendier, patinera papper till exlibris, sortera i högar och prioritera. Påbörja höstens arbete. Att rita mest. Ser fram emot tisdag med exlibrisverkstad på Drottning Silvias barnsjukhus i Göteborg. Jag var där för några år sedan och det var en mycket speciell upplevelse.

vecka37
2009

Veckorna 37 och 38. Utställningen klar och vernissagen över. Nu ska allt som har med TID att göras städas undan. Modellen ska skrotas och det ska bli alldeles tomt för nya projekt. Ska börja planera hösten så smått men innan jag går igång blir det en vecka på Naxos.

vecka36
2009

Hängning av utställningen TID i Konsthallen Hamnmagasinet i Varberg. Vernissage på lördag.

vecka35
2009

Sommarprojektet avslutat: På spaning efter den tid som flytt. Har Proust påverkat mitt liv? Kanske...
Utställningen Radiobroderi på Länsmuseet i Halmstad slut. Nu är det TID som gäller, nästa utställning. Ser fram emot 6/9 när vernissagen är över.
27 maj - 23 augusti: Länsmuseet i Halmstad 22 m2, Radiobroderi. Reportage i Laholms tidning och i Hallandsposten. Lyssna på en radiointervju (SR Halland - mp3) om mina sommarbroderier .

vecka34
2009

Bara jobba på. Och läsa färdigt sista delen, Den återfunna tiden. På torsdag ska målet nås. Många hundöron blir det... Vad ska man göra sen?

vecka33
2009

3 veckor kvar till utställningen på Hamnmagasinet. Och mycket kvar att lösa!
Börjar snart på sjunde och sista delen av Prousts På spaning...Den återfunna tiden. En sån välformulerad skitstövel han är! Hur ska det här sluta?

vecka32
2009

Semester i Riga.


vecka31
2009

Har just börjat på del 5 av 7 - Den fångna (På spaning...) Lever med berättarens alla observationer, betraktelser, förnimmelser. Känner igen mig i hang ups och futtigheter. Han är en riktigt arrogant typ. Vad gör Albertine för vinster, varför drar hon inte?
Glömde alla böcker om tid och ansikten och allt arbetsmaterial ute i regnet. Nu är det torrt men buckligt.

vecka30
2009

Halva sommaren har gått och jag har läst halva På spaning... Jag lever i Proustland, djupt inne i salonger och klassklyftor och komplicerade kärleksaffärer.
Och målar ansikten mellan bad och besök. Gamla unga vaga tydliga

vecka29
2009

Funderar på TID. Och provar lite. Knappt 2 månader kvar till utställningen. Och en sommarutflykt till Skåne.
På spaning efter den tid som flytt: nu del 4, Sodom och Gomorra.

vecka28
2009

Och nu: Småland.
Proustprojektet: På spaning efter den tid som flytt: fortfarande bok nr 3: Kring Guermantes.

vecka27
2009

Mellan baden petar jag i min TID-modell och provar olika idéer. På onsdag kommer Heléne och då ska vi fixa med bilder till vernissagekort och affisch.
Mitt Proustprojekt: På spaning efter den tid som flytt: Bok nr 3: Kring Guermantes. Det är den tjockaste. Och tjockare blev den när den hamnade på en blöt baddräkt. Nu är den tjock!

vecka26
2009

TID ... på heltid. Sommaren är ju bra på det viset att det är inte så mycket störningar; mail som ska besvaras, papper som ska fyllas och alla andra störningsmoment som splittrar arbetsdagen och koncentrationen. Och som måste göras innan man kan komma fram till väsentligheterna. Men nu har jag äntligen TID. (Å andra sidan är det störningar av social karaktär på sommaren, men det är ju trevliga avbrott...)
På spaning efter den tid som flytt: Fortfarande bok 2: I skuggan av unga flickor i blom. Sackade lite över midsommar, men nu är jag ikapp igen.

vecka25
2009

TID ... på heltid. Allt annat jobb avbetat.
På spaning efter den tid som flytt: 40 sidor om dan hela sommaren. Bok 2 nu: I skuggan av unga flickor i blom.Vecka 24/2009

vecka24
2009

Veckan börjar med en en workshop i muntligt berättande med storytellern Jeeva Raghunath från Chennai i Indien.
Sen ska jag flytta och komplettera takmålningarna på Sjukhuset i Varberg (uppskjutet från förra veckan).
Och fundera på TID.
Sommarens Proustsprojekt På spaning efter den tid som flytt rullar på. Del 1: Swanns värld.

vecka23
2009

Avslutningsmiddag med Barnboksnätet i Göteborg. Vernissage i Falkenberg. Flytta och komplettera 20 år gamla takmålningar på Röntgenavdelningen på Sjukhuset i Varberg.
Och startat årets stora sommarprojekt: Läsa Prousts På spaning efter den tid som flytt parallellt med att jobba med utställningen om TID.

vecka22
2009

Var på Konstfack och såg Anna Odells omtalade videoverk om psykvården. Jag blev berörd. Fast det var ju förra veckan.
Denna veckan har bara handlat om bild: hängt i Halmstad och lämnat bilder till Falkenberg. Ledig helg: trädgård!

vecka21
2009

Montera radiobroderi. Och måla bilder till Falkenberg. Utomhus där jag har gott om plats, regntak och lä.

vecka20
2009

KRO-möte ikväll. Synopsisjobb och sen Stockholm till helgen med Lennart Hellsinggala (han fyller 90) och Författarförbundets stämma.
Planen var bokprojekt hela veckan, men tid går åt till att söka stipendium. Ständigt dessa avbrott! Men imorgon...

vecka19
2009

Söka stipendier. Förlagsbesök i Göteborg. Arbeta med jordmanus. Prata boksamarbete.

vecka18
2009

Kort vecka kanske... Tillbaka till bokjobb efter förra veckans bildutflykt.
Men jag börjar med att sortera jord från en honduransk kaffeplantage och en nicaraguansk vulkan - tack Hilda! Och mager kritjord från Mön - tack Per!

vecka17
2009

Mön i Danmark hela veckan för jobb med utställningen TID.


vecka16
2009

Denna veckan ska nya hemsidan publiceras. Hoppas jag. Äntligen!
Och TIDSBILDER, broderar alla min dagar, det kommer att ta tid. Och så är det väl lika bra att börja titta på deklarationen...

vecka15
2009

Nu är jag igång! Satte upp min provisoriska utomhusateljé i solen och står där nu och grundar mina dukar, en rätt sölig affär. Klipper och broderar.
Och försöker beskriva mina verkstäder så lockande som möjligt till hemsidan...

vecka14
2009

TID, måste börja nu. Och hemsidan måste göras klar. Många bilder och text som ska passas ihop. Björn gör ju det mesta förstås. Och deklarationen börjar spöka. Och inga pengar kommer in...

vecka13
2009

Den här veckan bli det inte mycket jobb gjort, jag ska vara social (jobbade hela helgen med nya hemsidan som kompensation). Har just sökt bokworkshop i Georgien i höst... och städat bland alla kritor och papper och katthår på mitt arbetsbord...

vecka12
2009

Nu är jag i Lund hos min webbansvarige (min bror) för att göra det sista på min nya hemsida som kommer att se dagens ljus snart, mycket snart... inte lika sober som den här kanske, men muntrare!
När jag kommer hem fortsätter jag med jorden.

vecka11
2009

Tänker på TID. Skaffar vedsäckar och broderar dagar. Funderar på Mark Dions The Thames Dig  på Tate Gallery i London för några år sen. http://www.tate.org.uk/learning/thamesdig/flash.htm. Allt hör ihop.

vecka10
2009

Terra di Sienna, umbra, ockra, grönjord...
Guilin, Kalahari, Red Light District, Balaton...

vecka09
2009

Nu är det roligt att jobba! Jag vet vad det ska bli, har kommit långt men allt är fortfarande öppet och möjligt. Bästa tiden.

Och så har Demokratihandboken kommit ut i Japan i förra veckan! Jag väntar otåligt på att få se den.

vecka08
2009

Mest bokjobb även denna veckan. Varvar mellan ett Maud-samarbete och ett eget projekt...
På torsdag gör jag paus för att åka till Göteborg och möte i Barnboksnätet.
På kvällen är det seminarium om Skapandets villkor på Författarcentrum Väst. (Öppet för alla.)
Trevligt och viktigt att träffa kollegor när man för det mesta jobbar ensam.

vecka07
2009

Bokjobb och inget annat hela veckan. (Nästan i alla fall...)


vecka06
2009

Avslutat min mailkorrespondens med EU angående Lilla EU-handboken vars manus ligger färdigt. Mina fördomar om EU-byråkratin besannades, det tog 11 månader för dem att konstatera de inte är intresserade. Ingen mer energi spills på det projektet. Så! Nu blir det jordbok i stället. Nästan hela veckan!

vecka05
2009

Dags att börja jobba med utställningen TID tillsammans med Heléne som kommer hit från Danmark. Vaska fram idéer och söka pengar och sånt. Och så ska jag sortera mina jordprover.

vecka02
2009

Åker till Indien på onsdag. Har packat papper och pennor och färglåda. Delhi. Kerala.

vecka01
2009

Den här veckan gör jag bokslut, planerar det nya året och broderar till Vinter i P1. Vitt garn på svart linne. De kan man titta på i sommar, se ovan.