Tillbaka till böcker

Flingan

Bild: Sassa Buregren. Text: Maud Mangold.
Kikkuli Förlag 2014
ISBN10: 9189610938, ISBN13: 9789189610934
22 sidor, 210 x 170 mm, inbunden
Köp hos: Adlibris, Bokus

Flingan

Flingan får nästan plats i en blåklocka. Hennes värld är så tyst att hon inte ens kan höra när åskan dånar. Det är ensamt och Flingan undrar så mycket över ljuden. Hur de låter, om de känns eller går att fånga? En dag möter hon en humla som ger henne svaren. Med en magisk mössa kan hon höra allt, både de vackra ljuden och de hemska.

Flingan är en saga för de minsta. Den vänder sig till barn med nedsatt hörsel eller barn som möter hörselskadade i sin vardag.

bokuppslag: Flingan och hjortdjuret

 

RECENSIONER

 

Kommentar Hur känns det att inte kunna höra? Med en poetisk sagoton förmedlar denna berättelse hur det är att vara utestängd från omvärldens ljud. Flingan är ett litet sagoväsen som lever i en park, och inom henne är det alldeles tyst, för på himlen flyger tysta flygplan och hundarna skäller utan ljud. Det känns ensamt tycker Flingan, som undrar om katten klampar och stjärnorna sjunger. Kan man fånga ljuden och hålla dem i sin hand, funderar hon vidare - och hennes frågor visar för hörande läsare på ett tänkvärt sätt hur det är att leva utan ljud. Så får Flingan en magisk mössa av en humla, och med den kan hon höra både viskningar och fula skarpa ljud. Nu är Flingan lycklig, men ibland känns det bra att ta av mössan och vila i tystnaden. Berättelsen är med sitt finstämda och välflytande språk trivsam att läsa högt. I bilderna, målade i akvarell, skapas en tidlös sagostämning där vi ser lilla Flingan leka i ett diffust grönskimrande landskap. Flingan väcker många frågor och är en fin introduktion till samtal om hörsel och ljud. Sassa Buregren är författare, illustratör och konstnär och Maud Mangold skriver främst böcker i magisk realism för slukaråldern.
Boel Peterson, BTJ 15103312

Kabusa Böcker, 2011 | ISBN: 9789173551595 | 45 sidor, 216 x 205 mm, inbunden | Köp hos: Adlibris, Bokus